100 населених пунктів на Курщині під контролем ЗСУ: Сирський повідомив деталі.

Снимок зони бойових дій на Курщині
Снимок зони бойових дій на Курщині

Україна вже контролює 1294 квадратні кілометри території в Курській області Російської Федерації, що включає 100 населених пунктів. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час форуму "Україна 2024. Незалежність".

За його словами, українським силам вдалося взяти в полон 594 російських військових.

У той же час Росія продовжує протидіяти і збільшує кількість своїх військ на Курському напрямку, перекид з інших районів.

"Курська операція потребує багато військових ресурсів. Наразі ми можемо сказати, що вже близько 30 тисяч російських військових було перекинуто на Курський напрямок, і ця цифра продовжує зростати", - заявив головнокомандувач Олександр Сирський.

Сирський наголосив, що противник намагається відступити з деяких напрямків, але в той же час зосереджує зусилля на Покровському напрямку.

Протяжність фронту, на якому зараз проходять активні бої, становить близько 1 тисячі кілометрів. Щодня наші захисники відбивають понад 150 ворожих атак", - інформує головнокомандувач. Основні сили противника зосереджені в Донецькій області, їхнім головним завданням є вийти на адмінкордон Донецької області за допомогою переваги у повітрі, ракетних системах та боєприпасах.

Американські посадовці стверджують, що цілі українських військових в Курській області РФ були наступні: вимусити Росію відвести війська зі сходу України, розбити наратив про російську перемогу на полі бою та покращити позицію України перед мирними переговорами. Наразі всі три цілі були досягнуті, хоча обмеженими.

Президент Володимир Зеленський також заявив, що наступ українських військ на Курську область Росії був "передовим ударом", який допоміг уникнути оточення українських військових та окупації міста Суми.

За даними CNN, наступ ЗСУ на Курську область показав вразливість російської армії. Крім того, це є сигналом для союзників Києва про те, що Україна може змінити хід війни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua