800 млн доларів на дрони від США та залучення КНДР у війну на боці РФ: звернення Зеленського.

800 млн доларів на дрони
800 млн доларів на дрони

Президент України Володимир Зеленський оголосив про нове рішення Сполучених Штатів щодо підтримки України. Америка надасть 400 мільйонів доларів на оборону нашої країни та ще 800 мільйонів доларів для фінансування українських дронів.

"Україна вдячна за цю підтримку. Нам потрібно, щоб незалежно від загроз політичного характеру ми змогли захищати свій суверенітет та незалежність", - зазначив президент.

Зеленський також обговорив з міністром оборони США Остіном реалізацію українського Плану перемоги та конкретні заходи для його втілення. Президент підкреслив необхідність рішучості партнерів, особливо з урахуванням інформації про нову роль Північної Кореї в підтримці Росії.

"Очевидно, що Путін боїться миру і саме тому намагається посилити агресію та залучити Північну Корею на свій бік", - підкреслив Зеленський.

Президент провів наради з військовим керівництвом, де обговорювалася ситуація на фронті, зокрема на Торецькому, Покровському, Курахівському та Харківському напрямках. Особлива увага була приділена Курській операції, яка, за словами Зеленського, має важливе значення і допоможе активізувати процес обміну полоненими.

Зеленський також повідомив про підготовку до засідання РНБО, на якому будуть обговорюватися порушення в роботі МКЦ. "Будуть прийняті системні, кадрові та процесуальні заходи", - підсумував президент.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua