92-річна жителька Суджі звернулася до родичів у Києві .

Літня жінка в руках бережно тримає телефон
Літня жінка в руках бережно тримає телефон

Українські солдати активно розшукують росіян, які намагаються зв'язатися зі своїми родичами на Курщині. 92-річна мешканка Суджі Валентина Глушкова звернулася до своїх родичів у Києві через Youtube-канал "Територіальна оборона ЗСУ" у рамках проєкту "Непотрібні Путіну". Вона наголосила на тому, що росіянам байдуже до їх громадян, а українські солдати старанно допомагають мешканцям Суджі, годують їх і діляться продуктами.

Мене звати Глушкова Валентина Михайлівна, мені скоро виповниться 92 роки. Я ще жива. Хочу звернутися до своїх родичів у Києві, якщо вони мене почують. Особливо до сина свого, Сашка, невістки Лаймочки, онучки Аліси в Ригу. Ми з Ігорем живі. Ігор, звичайно, дуже хворіє. Я його не кину, будемо поки разом кантуватися", - розповіла Валентина Михайлівна.

Вона також підкреслила, що українські солдати добре ставляться до мешканців Суджі і допомагають їм.

Тож ми, можна сказати, непогано живемо. Шкода лише, що нарізно, не бачимося. Та й чи побачимося? Якщо раптом не побачимося, синочку, Лаймочко, Алісочко, знайте, як ми вас любимо. Живіть довго, будьте щасливі. І памятайте свою бабусю і маму", - звернулася Валентина Михайлівна до своїх родичів.

На головному українському виступі в Курській області, за даними аналітиків ISW, відбувається просування українських та російських військ. Українські сили просунулися на захід від Борок, тоді як російські війська відбили позиції на схід від Обухівки.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заперечив заяву Путіна про оточення Сил оборони України на Курщині. Кремль встановив нові дедлайни для своїх військ: повернення контролю над Курською областю до 1 лютого 2025 року та створення буферної зони на територіях України до 25 лютого. Однак, військам так і не вдалося виконати плани Москви повністю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua