«А навіщо туди їхати?». Туристи назвали найменш популярну столицю Європи.

А навіщо туди їхати? Туристи у найменш популярній столиці Європи
А навіщо туди їхати? Туристи у найменш популярній столиці Європи

Люксембург - місто, яке не цікавить туристів

Менше ніж мільйон туристів відвідали Люксембург за минулий рік, що робить його одним з найменш популярних міст для подорожей в Європі. Про це повідомляє RTL Today.

Один євротурист, який відвідав Люксембург, побачив недооцінку від інших туристів та просте байдуже ставлення до цього міста. Він вважає, що Люксембург не розглядають як цікаве місце для відвідування. Багато людей не розуміють, чому потрібно туди їхати, коли є такі популярні міста, як Лондон, Париж, Амстердам та Брюссель.

Очевидно, що Люксембург не привертає туристів навіть на один день. Це підтверджує статистика, за якою Люксембург залучає менше ніж мільйон туристів, в той час як Берлін відвідують 22,4 млн, а Париж - близько 50 млн туристів щороку.

Навіть порівняно з іншими містами, Люксембург не є популярним напрямком. Наприклад, Сараєво приваблює 3 млн туристів щороку, а Белграду вдалося привернути 1,38 млн відвідувачів у 2023 році.

Не зовсім зрозуміло, чому Люксембург не цікавить туристів. Воно має меншу густоту населення порівняно з великими містами, а також приваблює своїми парками, лісами і сільськогосподарськими угіддями. В столиці є багато історичних пам'яток, що включені до списку світової спадщини ЮНЕСКО, такі як квартали, каземати Петрюс, Національний музей, замки, ратуші, мости та розколина, яка ділить центр міста на дві частини. Безкоштовний проїзд у громадському транспорті є ще одним бонусом Люксембургу.

Варто зазначити, що Люксембург входить до переліку країн з найвищими зарплатами. За цим показником воно посідає друге місце після Швейцарії з середньою зарплатою в $6633.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua