Ядерна безпека: у Парижі обговорили перший пункт Формули миру.

Зустріч щодо ядерної безпеки. Перший пункт Формули миру
Зустріч щодо ядерної безпеки. Перший пункт Формули миру

Україна прийняла участь у конференції про радіаційну та ядерну безпеку

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак взяв участь у онлайн-конференції, організованій Францією, Чехією, Японією і Швецією, присвяченій питанням радіаційної та ядерної безпеки. Захід зібрав представників 70 країн та міжнародних організацій.

Радіаційна та ядерна безпека стали важливим політичним питанням через агресію Росії проти України. Захоплення Запорізької атомної електростанції, найбільшої в Європі, порушує міжнародні закони та норми безпеки. Україна повинна відновити контроль над своїми ядерними об'єктами та дотримуватись міжнародних стандартів

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що російські ракети та дрони проводять розвідку над українськими атомними електростанціями, що може призвести до катастрофи. Вимагається зупинити атаки Росії на українську енергетику та отримати підтримку від партнерів України.

Міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро вимагає захисту ядерної інфраструктури в Україні шляхом спільних дій та підтримки МАГАТЕ. Російська агресія загрожує ядерній безпеці.

Ця конференція є частиною Саміту миру, і результати всіх конференцій стануть основою пропозицій до другого Саміту миру.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua