Ядерна програма: в Ірані заявили про готовність до переговорів із США.

Ядерна програма: готовність Ірану до переговорів із США
Ядерна програма: готовність Ірану до переговорів із США

Верховний лідер Ірану готовий до спілкування зі США щодо ядерної програми

Аятолла Алі Хаменеї, верховний лідер Ірану, заявив, що уряд Ірану може спілкуватися з "ворогом" - США - щодо питання іранської ядерної програми. Він поставив чіткі межі для будь-яких переговорів, зауваживши, що не можна довіряти Вашингтону. "У цьому немає нічого страшного, але не вірте їм", - зазначив Хаменеї.

Аятолла Хаменеї також попередив кабінет президента-реформатора Масуда Пезешкіана про необхідність не довіряти "ворогові". Він закликав до переговорів з Вашингтоном на початковому етапі, але від них відмовилися після виведення США з угоди в 2018 році.

Останніми роками переговори між Іраном і США велися за посередництва Оману та Катару, проте заява Хаменеї була зроблена під час візиту прем'єр-міністра Катару до Ірану.

Державний департамент США відповів на це, заявивши, що будуть судити керівництво Ірану за їхні дії, а не за словами. Американські дипломати вважають, що дипломатія є найкращим способом досягнення рішення щодо ядерної програми Ірану, але наразі ситуація далека від такої мети.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua