Ядерна російська ракета «Сармат» вибухнула під час випробувань (фото).

Уламки ракети «Сармат» під час випробувань
Уламки ракети «Сармат» під час випробувань

У Росії стався вибух однієї з ядерних міжконтинентальних балістичних ракет РС-28 "Сармат". Інформацію про це оприлюднили OSINT-дослідники, які посилаються на супутникові знімки Planet Labs.

Дослідники стверджують, що ракета ймовірно вибухнула під час заправки на полігоні. Наразі стратегічний розвідувальний літак НАТО Cobra Ball уникає цієї території з моменту інциденту.

«Як зрозуміло, випробування РС-28 "Сармат" стали повністю невдалими. Ракета здетонувала в шахті, утворивши великий кратер і зруйнувавши полігон. "Сармат" - це ракета на рідкому паливі, тому така аварія могла статися під час заправки. Це може пояснити відсутність активності Cobra Ball в день інциденту… Зверніть увагу на чотири пожежні машини, які відреагували на лісову пожежу», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно західні країни вважали можливість використання ядерної зброї Росією через переоцінку підтримки Китаю з боку Кремля. Але зараз на Заході не вважають ймовірним навіть використання РФ тактичної ядерної зброї.

У 2022 році США попередили Росію, що в разі використання ядерної зброї проти України, Вашингтон вступить у війну. Також було детально описано можливий удар по військовим силам Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua