Ядерні амбіції та дипломатичні обіцянки КНДР: на Корейському півострові ризик ескалації напруженості.

Розмови про ядерну зброю КНДР
Розмови про ядерну зброю КНДР

Лідери Китаю та Північної Кореї домовилися про підсилення співпраці з нагоди 75-ї річниці встановлення дипломатичних відносин

Президент Китаю Сі Цзіньпін наголосив на важливості розбудови взаємовідносин між країнами і зазначив готовність Китаю писати нову сторінку у їх співпраці. Китай є головним торговельним партнером Північної Кореї. Також варто зазначити, що Північна Корея недавно поглибила свої зв'язки з Росією. Відбувся підписання стратегічного договору між цими двома країнами, який містить елементи взаємної оборони.

У листі до свого китайського колеги, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зобов'язався продовжувати зміцнення відносин з Китаєм згідно з вимогами нового періоду. Є певні органічні зміни у конституції Північної Кореї, які можуть призвести до напруження на Корейському півострові. Поправки до конституції будуть обговорюватися на парламентській сесії. Зазначимо, що раніше Кім Чен Ин запропонував змінити конституцію, щоб Південна Корея була розглянута як головний ворог, і Північна Корея мала плани на її "окупацію, підкорення і повернення" у разі конфлікту.

Підвищена загроза на Корейському півострові

Експерти бояться, що Північна Корея може використати силу, включно з ядерною зброєю, для досягнення своїх цілей і що переглянута конституція може стати причиною нових конфліктів між Кореями. Ця ситуація є складною, з урахуванням зміни геополітичних реалій, зокрема зближенням Північної Кореї з Росією, та загрозою стабільності на Корейському півострові і в регіоні в цілому.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua