Як окупанти рятуватимуть Кримський міст від ударів ЗСУ: супутникові знімки.

Знімок мосту з супутника
Знімок мосту з супутника

Загарбники з Росії встановили модифіковану систему ППО "Панцир" на Кримському мосту. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Телеграм-канал "Кримський вітер" опублікував фото системи ППО, на яких видно, що вона розташована на мосту протягом місяця. Це свідчить про тривалу стратегію захисту маршруту від можливих ударів ЗСУ.

З травня 2024 року на Кримському мосту буде встановлено антидроновий захист за допомогою загороджень та 33 барж.

Фото будівництва датуються останнім тижнем серпня. На знімках видно, що під мостом встановлюються металеві решітки для захисту бетонних опор від атак морських дронів.

Також відзначається присутність бойових катерів з маскувальними сітками, що можуть бути системами протиповітряної оборони біля пірсів-парканів.

Ця модифікація "Панцира" має броньовану кабіну на шасі КамАЗ-53958 і пустельний камуфляж. Вона має покращені характеристики порівняно зі стандартною версією "Панцира-С1", зокрема, більшу дальність та висоту ураження цілей.

Раніше Дмитро Плетенчук, речник Військово-морських сил Збройних сил України, повідомив, що окупанти будують нові структури біля Керченського мосту, щоб частково повторити Кримський міст.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua