Як РФ намагається захистити Кримський міст? Відповідь Військово-морських сил.

Військово-морські сили захищають Кримський міст
Військово-морські сили захищають Кримський міст

Кримський міст, незважаючи на відсутність морських компонентів для його оборони, максимально захищається росіянами. Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук.

Цей об'єкт доволі щільно охороняється росіянами. І незважаючи на те, що морської компоненти тепер фактично немає для його оборони, вони вибудовують інші механізми, які, у принципі, мають компенсувати відсутність кораблів у морі", - зазначив речник ВМС.

Плетенчук також додав, що росіяни розбудовують різноманітні гідротехнічні споруди, понтони, баржі та інші незрозумілі конструкції неподалік мосту.

"Це є і авіація, яка постійно присутня у повітрі. Тому вони цей об'єкт, звісно, намагаються максимально захистити", - підкреслив речник.

Також варто нагадати, що українські сили оборони розробили план повернення Криму під контроль України та знищення Кримського мосту. Крим є стратегічно важливим для Росії з точки зору військової логістики та постачання, оскільки росіяни використовують півострів як військову базу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua