Як швидко й легко нагострити ножі підручними засобами: чотири способи.

Нагострити ножі підручними засобами: чотири способи
Нагострити ножі підручними засобами: чотири способи

Нагострення ножів без спеціальних пристроїв

Важливо тримати ножі гострими, щоб вони добре різали і були зручними у використанні.

Заточувати ножі можна не тільки за допомогою спеціальних пристроїв. Існує багато способів, для яких можна використати підручні предмети, повідомляє Gazeta.ua.

Наприклад, ножі можна нагострити пилочкою для нігтів. Потрібно вибрати найжорсткішу пилочку і поставити її на рівну поверхню. Потім обережно наточувати лезо ножа по поверхні пилочки.

Також можна використати будь-який керамічний посуд. Його потрібно перевернути і провести ножем по жорсткій смужці з обох боків. Після цього кілька разів потерти ножем швидко і промити його водою.

Ніж можна нагострити навіть об зіткнення з відчиненим вікном автомобіля чи будь-яким склом. Але треба пильнувати, щоб не залишати подряпини на склі.

Крім того, можна взяти два ножі і нагострити один на тупому кінці іншого. Просто треба провести ножем кілька разів.

Швидке нагострення ножиць господарським милом

Ножиці часто стають тупими від активного використання. Але існує спосіб, який допоможе швидко нагострити ножиці, навіть якщо на лезах з'явилася іржа.

Господарське мило використовують не тільки для прання і видалення плям. Це також добрий спосіб вирішити безліч інших проблем. З його допомогою можна чистити меблі, килими і навіть підлогу. І, звичайно, господарське мило добре відмиває бруд та нагар з посуду. Якщо знаєш невеликий секрет, то можна легко очистити від нагару сковорідку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua