«Якщо хтось захоче вкрасти гроші…». Кіпіані розказав, чим може закінчитися історія з будівництвом військового цвинтаря.

Будівництво військового цвинтаря: потенційні ризики
Будівництво військового цвинтаря: потенційні ризики

Український історик Вахтанг Кіпіані розповів про протиріччя, що виникли навколо будівництва Національного військового меморіального кладовища. Це проєкт має національне значення, але в тендері на його будівництво взяв участь тільки один консорціум - "Білдінг Юа".

Якщо "Білдінг Юа" став переможцем тендера і не має претензій до держави, то чому не будувати меморіальне кладовище?

Кіпіані відвідав зустріч з керівниками Міністерства ветеранів і державної установи "Національне військове меморіальне кладовище". Він переконаний, що будь-яка спроба розкрадання коштів на будівництво буде суворо покарана.

Якщо хтось вирішить вкрасти гроші на меморіальному кладовищі, його покарають. Це матиме політичні, моральні і кар'єрні наслідки.

Крім того, Кіпіані зазначив, що є спроби завадити будівництву з боку російської агентури та місцевих осіб.

Я протягом року спостерігав, як російська агентура і місцеві люди намагаються завадити будівництву меморіального кладовища.

Історик вказав, що серед військових є як прихильники, так і противники будівництва меморіального кладовища.

Більшість військових підтримують будівництво меморіального кладовища. Важливо вшанувати пам'ять про загиблих у війні і тих, хто помере в майбутньому.

Згідно з повідомленням, державна установа "Національне військове меморіальне кладовище" уклала договір з консорціумом "Білдінг Юа" на будівництво першої черги меморіального кладовища на Київщині. Вартість будівництва становить 1,75 млрд грн, а роботи мають бути завершені до 2025 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua