Американці готуються до громадянської війни після виборів? Дані опитування.

Графік результатів опитувань після виборів
Графік результатів опитувань після виборів

Згідно із результатами опитування компанії YouGov, чверть американців вважають, що після виборів у США може початися громадянська війна. Про це повідомляє журнал Time.

27% дорослих громадян США вважають, що спалах насильства після виборів є дуже або в певній мірі ймовірним. Це думку поділяють 30% жінок і 24% чоловіків.

Також опитування показало, що 12% респондентів заявили, що особисто знають людину, яка могла би вийти на вулицю зі зброєю, якби вважала, що перемога на виборах була обманом. Інші 5% ствердили, що знають таку людину, яка могла би зробити те саме через переконання, що опонент на виборах ухилявся від правди.

«Якщо порівняти з контрольним списком чинників, які можуть призвести до спалаху громадянського протистояння, то Сполучені Штати ... вступили на дуже небезпечну територію», - зазначила історик американської громадянської війни 1861-1865 Барбара Уолтер.

Барбара Уолтер вважає, що країна наблизилася до громадянської війни через політичний екстремізм, культурний трайбалізм, поширення теорій змови, наявність зброї та воєнізованих груп, а також підірвання віри в уряд і демократію.

Повідомляється, що республіканці в Конгресі готують програму для президента Дональда Трампа у разі його перемоги на виборах. Цей план дій спрямований на перші 100 днів президентства. Вони очікують, що зможуть контролювати Білий дім і Конгрес після виборів, тому готуються активно.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua