Аналітик із США вказав на «ахіллесову п'яту» Росії у війні з Україною.

Аналітик із США розмірковує про слабке місце Росії в війні з Україною
Аналітик із США розмірковує про слабке місце Росії в війні з Україною

Україна активно проводить боротьбу на своїй території, проте багато російських військових об'єктів поблизу українського кордону не мають належного рівня захисту. Про це повідомив аналітик з США Бреді Афрік.

За словами експерта, російські об'єкти можуть бути оснащені персоналом або засобами необхідними для захисту головного обладнання, наприклад, літаків.

Недостатній рівень захисту створює складнощі для України, оскільки це дає противнику можливість підготуватися і підсилити оборонні позиції. Нещодавно Україна атакувала авіабазу Маринівка, де були розташовані захищені літаки, хоча раніше таких літаків там не було. Більш ймовірно, що вони були побудовані Росією під час вторгнення.

США підтримують Україну і не змінюють свою позицію щодо використання довготривалої зброї проти Росії. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що кінцевий результат війни не залежить від використання окремої зброї, тому необхідно допомагати Україні успішно захищати свою територію. Заздалегідь США нададуть Україні можливість використати британські та французькі довготривалі ракети для ударів по Росії, але самі США свою зброю не залучатимуть.

У відповідь на це, Кремль планує збільшити гібридні атаки на країни НАТО.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua