Аналітики The Telegraph пояснили, чому КНДР відправила війська в Україну.

КНДР війська в Україні
КНДР війська в Україні

Росія може значно посилити свої позиції в Україні за допомогою військової допомоги з Північної Кореї. Однак ця угода також приносить певні вигоди самій Північній Кореї. The Telegraph виділив шість причин, які пояснюють, чому Пхеньян втручається в європейський конфлікт.

На початку, Кім Чен Ін постачав Путіну боєприпаси, але відправка великої кількості військових є переломним моментом і робить ситуацію в розстановці сил істотно іншою. У газеті зазначається, що союз з Росією вплине на світову безпеку, але розміри цього впливу залежать від того, наскільки Росія готова допомагати Північній Кореї у відповідь.

Шість причин втручання Північної Кореї в європейський конфлікт:

  • Фінансові вигоди. Кім Чен Ін потребує іноземної валюти для підтримки свого режиму. Північна Корея вже відправила цивільних працівників до Росії для заробітку, а тепер вона також надіслала військових.
  • Міжнародне визнання. Кім хоче бути визнаним як лідер значної держави, а не просто місцевий диктатор. Його участь в європейському конфлікті робить його учасником на світовій політичній арені.
  • Отримання бойового досвіду. Армія Північної Кореї не має достатньо досвіду у збройних технологіях сьогодення. Участь у війні в Україні допоможе їм здобути досвід у використанні безпілотників, радіоелектронної війни, ракет та бронетехніки, що буде важливим у протистоянні з Південною Кореєю.
  • Модернізація армії. Збройні сили Північної Кореї застарілі з технічного погляду. Надсилаючи своїх військових, Кім може вимагати від Росії допомоги у модернізації своїх сухопутних сил.
  • Отримання стратегічних технологій. Кім хоче отримати передові космічні та підводні технології, включаючи ракети дальнього радіусу дії, здатні досягти США.
  • Гарантії безпеки. Кім може укласти військовий союз з Росією, щоб отримати підтримку Кремля у разі загрози для свого режиму, наприклад, у війні з Південною Кореєю.

Президент Зеленський звернувся до народу, розповів про наслідки ударів РФ, подякував рятувальникам та зазначив, що Москва налаштована на продовження агресії, що призвело до об'єднання Північної Кореї з Росією.

За розвідувальними даними, 27-28 жовтня перші військові з Північної Кореї будуть задіяні Росією у бойових діях.

Розвідувальна служба Південної Кореї стверджує, що в Північну Корею було відправлено приблизно 3 тисячі військових для підтримки російських окупантів в Україні.

У Північної Кореї є достатньо військових запасів, що дозволяє їй вести бойові дії протягом трьох місяців. Заводи в країні працюють на повну потужність, щоб поставляти бронетехніку до Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua