Анонс Олімпіади на 9 серпня. Чи вдасться Україні зробити яскравий фінішний ривок? .

Олімпіада 9 серпня - яскравий фініш
Олімпіада 9 серпня - яскравий фініш

У четирнадцятому дні Олімпійських Ігор-2024 17 українських спортсменів будуть змагатися у шести видов спорту: веслування на байдарках та каное, боротьбі, художній гімнастиці, сучасному п'ятиборстві, брейкінгу та артистичному плаванні. 

На веслувальному каналі особлива увага буде приділена українським каноїсткам Людмилі Лузан та Анастасії Рибачок. Вони вже успішно пройшли попередній заїзд, посівши друге місце після представників з Китаю. Щоб потрапити до фіналу, українкам потрібно обійти щонайменше один човен у півфіналі. Якщо їм вдалося пройти півфінал успішно, то у боротьбі за медалі вони змагатимуться з екіпажами з Китаю, Канади, Іспанії та інших країн. 

Також сьогодні можна сподіватися на хороші результати у художній гімнастиці. В ранковій сесії змагань групові вправи будуть представляти українські спортсменки. У вечірній сесії своє дебютне виступ покаже 16-річна Таїсія Онофрійчук. Вона якісно пройшла кваліфікацію та посіла четверте місце з невеликим відставанням від першої трійки. Основні суперниці Онофрійчук будуть італійка Софія Рафаеллі, болгарка Боряна Калейн, німкеня Дар'я Варфоломеєв та ізраїльтянка Дар'я Атаманов. 

Борцівський турнір наближається до завершення, а сьогодні на бійцівшвиддається Ірина Коляденко та Олександр Хоцянівський. Коляденко, що є надійним розрахунком для жіночої боротьби, має шанс боротися за медалі. Їй потрібно перемогти монголку Орхон Пуревдорж та болгарку Біляну Дудову, щоб забезпечити місце на п'єдесталі. Хоцянівський також має шанс виступити у втішних сутичках, якщо грузин Гено Петріашвілі пройде до фіналу. 

Олексій Середа, останній український спортсмен у стрибках у воду, розпочне свої виступи. Він отримав шанс виступити на десятиметровій вишці після травми руки. Надіємося, що його відновлення вдале та він продовжить змагатися. 

Сьогодні також відбудуться змагання з брейкінгу, який вперше представлений на Олімпіаді. Україну представлятимуть три танцівниці: дві b-girls та один b-boy. Конкуренція почнеться з групового етапу, де українки поборються за місце у чвертьфінала. 

Українські п'ятиборці також змагатимуться за вихід до фіналу. Олександр Товкай очолює півфінал групи В, а Владислав Чекан знаходиться на 12 місці. Українцям належить перебороти коней, подолати плавальну та бігову частини сучасного п'ятиборства та заробити додаткові бали на бонусному фехтувальному раунді. 

У паризькому басейні свій виступ покажуть артистичні плавчині Марина та Владислава Алексіїві. Вони виступатимуть у технічній частині змагань дуетів, де вони часто мають невдачі. Сестри розраховують на виконання програми, яку не вважають надто складною. Боротьба за медалі обіцяє бути напруженою. 

Розклад українців 9 серпня

11:00. Стрибки у воду, чоловіки. Особисті змагання, десятиметрова вишка. Кваліфікація. Олексій Середа

11:00. Художня гімнастика, жінки. Групове багатоборство. Кваліфікація, п'ять обручів. Збірна України (Діана Баєва, Аліна Мельник, Валерія Перемета, Кіра Ширикіна, Марія Височанська)

11:40. Веслування на байдарках і каное, жінки. Каное-двійка, 500 метрів. Півфінал. Людмила Лузан/Анастасія Рибачок

12:00. Боротьба, жінки. Вагова категорія до 62 кілограмів. Попередні поєдинки. Ірина Коляденко

12:00. Вільна боротьба, чоловіки. Вагова категорія до 125 кілограмів. Попередні поєдинки. Олександр Хоцянівський

12:16. Художня гімнастика, жінки. Групові змагання. Кваліфікація, три стрічки та два м'ячі. Збірна України (Діана Баєва, Аліна Мельник, Валерія Перемета, Кіра Ширикіна, Марія Височанська)

15:30. Художня гімнастика, жінки. Особисте багатоборство. Фінал. Таїсія Онофрійчук

17:00. Брейкінг, жінки. Груповий етап. Анна «Stefani» Пономаренко, Катерина «Kate» Павленко

18:00. Сучасне п'ятиборство, чоловіки. Півфінал. Олександр Товкай, Владислав Чекан

20:30. Артистичне плавання, жінки. Дуети. Технічна програма. Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва

Олімпіада-2024. Медальний залік


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua