Японка Сусакі, яка підтримує Росію, сенсаційно програла у першому раунді Олімпіади.

Японка Сусакі підтримує Росію та програла
Японка Сусакі підтримує Росію та програла

На початку борцівського турніру виділялася Юї Сусакі - одна з найбільших зірок спортивної боротьби в категорії до 50 кілограмів. Вона досі не зазнала поразки у кар'єрі, вигравши 13 міжнародних турнірів, включаючи Олімпіаду-2020 та чотири чемпіонати світу. Була вважана головною фавориткою і на Олімпійських Іграх-2024 в Парижі, де отримала перше посів.

Однак у першому раунді зустрілася з індійкою Вінеш Пхогат - сильною борчинею, яка вже двічі ставала чемпіонкою світу. Пхогат зуміла сенсаційно перемогти Сусакі з рахунком 3:2, вибивши її з боротьби за золото.

Також Вінеш Пхогат здолала українку Оксану Лівач, кубинку Юснейліс Гузман Лопес і вийшла до фіналу.

Юї Сусакі велика шанувальниця російської боротьби та Росії загалом. Вона висловлювала свою вдячність і пишалася тренуваннями українського борця Заурбека Сідакова, який не зміг взяти участь у Олімпіаді-2024 через обвинувачення в поддержці війни.

Особливо цинічним є те, що на своїй сторінці вона розмістила нарізку з перебування у Росії, зовсім не помічаючи українську війну і продовжуючи відвідувати турніри з борцями, які підтримують окупацію нашої країни.

Завтра Сусакі змагатиметься в втішних сутичках і зустрінеться з Оксаною Лівач. Українка повинна зробити чудо і перемогти представницю Росії. Але сьогодні було показано, що тренування в Росії можуть мати наслідки.

Олімпіада-2024. Медальний залік


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua