Аварія F-16: Арестович висловився про відставку Олещука та роль Безуглої.

Ф-16 розбитий в аварії
Ф-16 розбитий в аварії

Олещук звільнений з посади командувача Повітряних Сил

Колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович висловив свою думку щодо відставки Миколи Олещука з посади командувача Повітряних Сил Збройних Сил України та ролі депутата Мар'яни Безуглої.

Як передає "Хвиля", про це він повідомив в ефірі з політологом Юрієм Романенком.

Зазначимо, що Україна, 26 серпня, у день масованого ворожого обстрілу, втратила винищувач F-16 та одного з найкращих українських льотчиків - Олексія Меся. Вчора Безугла розмістила черговий пост, в якому дорікнула командувачу Повітряних сил за "мовчання". Вона також заявила, що загалом це нібито вже "щонайменше третій випадок", коли українські літаки збивають власну протиповітряну оборону (ППО). На це відреагував Микола Олещук, прокоментувавши аварію F-16 та відповівши на звинувачення Безуглої. Згодом увечері стало відомо, що президент України Володимир Зеленський звільнив командувача Повітряних Сил Збройних Сил.

Коментуючи цю ситуацію, Романенко звернув увагу, що Олещука відправили у відставку за інцидент з F-16, а не за конфлікт з Безуглою.

Думаю, це сталося тому, що F-16 вже зацікавилися американці, які сказали, що створять комісію для перевірки того, що сталося.  Це означає, що сталося якесь непорозуміння між ППО та ВПС. Очевидно, має бути ухвалено якесь організаційне рішення. Тому що якщо ми далі збиватимемо "Патріотами" свої F-16, яких і так небагато, то нічого хорошого з цього не вийде - наголосив він.

Арестович погодився з цією думкою, зазначивши, що "соромно зізнатися, що збили американський літак, який щойно надійшов на озброєння, американською ж системою ППО. Загинув один з найкращих льотчиків, який був амбассадором, щоб ці літаки надійшли на озброєння".

Він зазначив, що спочатку інформацію про це приховували, потім брехали, а коли Безугла написала посаду, то почали комунікувати.

Олещук (або за нього) написав в абсолютно хамській манері, що, по-перше, вона бреше, що вони комунікують, що ніхто з Мар'яною не спілкувався, що вона вибачатиметься перед усією армією в суді і так далі. Весь цей нудний, непотрібний, абсолютно неписьменний, непрофесійний пафос вилився на сторінки і закінчився звільненням практично без пояснень... Подивіться, як вони комунікують, і зрозумієте, як вони керують війною на матеріальному рівні. Це один на один - заявив екс-радник ОП.

Особливу увагу Арестович приділив Мар'яні Безуглою, відомій критикою військового керівництва. Він високо оцінив її роль у контролі над військовим керівництвом

Безуглій треба пам'ятник ставити. Вона генералітет, що зажерся на війні просто до останнього свавілля, ставить на місце, і хоч якось говорить, вказуючи на армійські проблеми, які носять кричущий характер і покриваються круговою порукою. Ви, ідіоти, вам молитися треба на Мар'яну. А те, що ви її називаєте "Божевільною Безуглою" - тільки така впорається з ними, хоч якось позначить проблему. Нормальних вони з'їдять та не подавляться. Моліться на Мар'яну. Вона може тричі помилятися, але сам факт, що вона про це говорить - це вже та щука, щоб ці карасі не зажиралися. Інакше тут не можна, над ними практично немає контролю. Тільки вона, виводячи все в публічний простір... Вони бояться публічних заяв, вона все це контролює - додав він.

Нагадаємо, Герой України очолив Повітряні сили ЗСУ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua