Аварійні відключення діють у Києві та 14 областях.

Аварійне відключення електроенергії у місті Києві
Аварійне відключення електроенергії у місті Києві

У Києві та 14 областях сталася аварія з електроенергією

3 вересня НЕК "Укренерго" повідомило про аварійні відключення електроенергії в Києві та 14 областях.

Серед областей, які постраждали, - Київська, Житомирська, Черкаська, Чернігівська, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Запорізька, Харківська, Сумська, Полтавська, Вінницька.

Раніше ДТЕК Київські електромережі повідомили про надзвичайні відключення електрики в Києві. Причиною є мережеві обмеження.

«Дякуємо за розуміння! І просимо всіх, у кого наразі є світло, використовувати його максимально економно. Це допоможе завершити аварійні відключення швидше!», - наголошує НЕК "Укренерго".

Юрій Бойко, радник прем'єра України і член Наглядової ради "Укренерго", зазначив, що наслідки масової атаки на енергосистему, яка сталася 26 серпня, ще рано оцінювати щодо майбутніх відключень електрики. Проте плани щодо підготовки до зими будуть коригуватися.

Президент Зеленський заявив, що захист енергооб'єктів України розробляється на різних рівнях. Він додав, що деталі захисту мають бути збережені в таємниці перед ворогом. Глава держави наголосив, що він не дозволить ворогу дізнатися, куди він наніс удар, а куди ні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua