Бабине літо чи холоди: синоптики порадували прогнозом на вересень.

Бабине літо наслідує холоди: синоптики прогнозують вересень
Бабине літо наслідує холоди: синоптики прогнозують вересень

Літо закінчується, але спека в Україні не хоче йти. Навіть ночі не приносять прохолоди, і день все ще триває довше за ніч. За серпень день став коротшим на дві години, але він все ще триває довше за ніч. Осіннє рівнодення буде лише 22 вересня.

Цю інформацію розповіли в статті ТСН.

За даними Укргідрометцентру, вересень буде тепліший, ніж зазвичай. Прогнозується середня місячна температура повітря +15-20 градусів, що на 2 градуси вище за норму. На півдні країни буде ще тепліше: +18-20 градусів, а в Карпатах трохи прохолодніше: +13-14 градусів.

Щодо опадів, очікується нормальна кількість, але це може бути недостатньо для компенсації літньої посухи. Випаде від 37 до 76 мм дощу, а в Карпатах місцями навіть до 111 мм. Найбільше опадів очікується на заході України.

Інтернет-ресурси надають більш детальний прогноз для регіонів. В перший тиждень вересня очікується особливо спекотно, з температурою понад +30 градусів у багатьох областях.

На заході спека утримається до 8-9 вересня, після чого почнуться дощі, і температура знизиться до +23-25 градусів. Друга половина місяця буде ще холоднішою, з сильними опадами, особливо в Івано-Франківській, Чернівецькій та Хмельницькій областях.

У північних областях спека триватиме на тиждень, але потім знижуватиметься. У середині місяця буде дощово, з температурою +20-22 градуси вдень і +13-15 вночі. Кінець місяця принесе ще більше похолодання, з температурою +18-20 градусів вдень.

У центральних областях початок місяця буде спекотним, але з поступовим похолоданням. З 10 вересня очікуються дощі, особливо сильні в Полтавській та Дніпропетровській областях.

На сході спека триватиме найдовше. Похолодання буде поступовим з дощами середині місяця. Особливо дощово буде на Харківщині з 8 по 16 вересня.

У південних областях погода буде різноманітною. Одеська область, завдяки впливу моря, уникне сильної спеки. У Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях на початку місяця може бути температура до +33 градусів. В Криму вересень розпочнеться з дощів та гроз, але потім встановиться класична осіння погода.

Отже, вересень в Україні буде теплим і різноманітним. Важливо бути готовим до спеки літа і до дощів осені. Незважаючи на потепління клімату, осінь все одно настає з прохолодою і опадами.

Нагадуємо, що з 1 вересня у школярів в Україні з'являться нові правила.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua