Байден не дозволить Україні бити по РФ до зустрічі з Зеленським - ЗМІ.

Байден і Зеленський на зустрічі
Байден і Зеленський на зустрічі

Президент США Джо Байден не прийме рішення щодо дозволу Україні використовувати западну ракетну систему проти Росії до зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. За The Telegraph, Україна разом з Великою Британією звернулися до президента США з проханням надати дозвіл на використання цієї зброї для ударів по російських авіабазах та важливих військових об'єктах. Зустріч Зеленського з Байденом запланована на кінець вересня у Нью-Йорку під час засідання Генеральної Асамблеї ООН.

"США стурбовані тим, що надання Україні дозволу обстріляти Росію за допомогою западних ракет приведе до ескалації конфлікту... Ракетам Storm Shadow приписують переломний момент у війні, оскільки вони дозволяють Києву ударити по російських командних центрах і складах постачання глибоко за лінією фронту в окупованій Україні", - йдеться у статті.

Міністерство оборони Великої Британії підтвердило спроби російських військ відібрати українську територію в районі Курська.

Президент України Володимир Зеленський планує зустріч з американським президентом Джо Байденом цього місяця. Розмова глав держав буде присвячена питанню дозволу на використання американських далекобійних ракет проти Росії.

Раніше Зеленський заявив, що принесе Байдену "пакет перемоги". Він наголосив, що представить систему взаємопов'язаних рішень, які дозволять Україні мати достатню силу для забезпечення миру.

Джерело: УНІАН


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua