Байден не виконує свою обіцянку щодо України – WSJ.

Президент Байден торгує Україною – WSJ
Президент Байден торгує Україною – WSJ

Президент США Джо Байден вирішив не розкривати стратегію використання допомоги для перемоги. Цю інформацію опублікувала газета The Wall Street Journal.

За даними видання, Білий дім вирішив не розкривати перед Конгресом та громадськістю публічну стратегію перемоги. Навіть після вимог Конгресу до адміністрації представити стратегію допомоги Україні, президентська адміністрація утримувалась і засекретила документ. Це викликало критику з боку республіканців та ставило під сумнів ефективність підтримки.

«Згідно закону про додаткове фінансування України цього року Конгрес вимагав, щоб адміністрація Байдена представила стратегію використання американської допомоги протягом 45 днів. Адміністрація Байдена не представила конкретні види озброєнь, необхідних для звільнення територій України від Росії», – йдеться в матеріалі.

Журналісти WSJ наголошують, що республіканці в Конгресі мають рацію, вимагаючи від адміністрації побудувати детальну стратегію того, як Україна може використати надану допомогу для звільнення більшої кількості територій від Путіна.

«Несприятлива ситуація на полі бою призвела до появи сумнівів серед американського суспільства і загрожує подальшій американській підтримці, незалежно від результатів президентських перегонів. Але Байден не знаходить вирішення для цієї проблеми», – підсумовується в матеріалі The Wall Street Journal.

Тому Конгрес висловив вимогу адміністрації щодо побудови конкретної стратегії, пов'язаної з наданням допомоги, і президент Байден зрозумів, що без цього не отримає схвалення Конгресу на надання допомоги. Тому він підписав закон, погодившись з цією вимогою.

Але документ зі стратегією був представлений «через декілька місяців після встановленого Конгресом дедлайну», зазначають представники республіканців Палати представників у своєму звіті, включаючи українських представників.

Більше того, документ був повністю секретним. Представники Республіканської партії закликають адміністрацію представити незасекречену версію стратегії, як вимагав Конгрес, щоб громадськість могла ознайомитися з нею та обговорити її переваги.

«Немає гарантії того, що адміністрація виконає цей наказ до 5 листопада, а якщо й виконає, то загрозають звинувачення Камали Гарріс у нестійкості дій Байдена», – підсумовує газета.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський представив Джо Байдену свій «План перемоги» у війні проти РФ. Сторони домовились про консультації між своїми командами та спільні кроки для досягнення мети.

Також Зеленський зустрівся з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом і представив йому свій план перемоги. Глава держави висловив подяку Камалі Гарріс за участь у першому Саміті миру і беззастережну підтримку Сполучених Штатів протягом усього цього часу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua