Байден заявив, що Трамп загрожує демократії і його необхідно "політично" ізолювати.

Байден заявив про загрозу Трампа демократії
Байден заявив про загрозу Трампа демократії

Президент Байден закликає "політично замкнути" Трампа

Президент США Джо Байден стверджує, що Дональд Трамп, кандидат від республіканців на пост глави держави, загрожує демократії. Тому він закликає його "політично" заблокувати.

"Ми маємо його замкнути. Політично замкнути його. Заблокувати його. Ось що ми маємо зробити", - заявив Байден, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Президент висловив свою позицію під час виступу у передвиборчому штабі в Конкорді, штат Нью-Гемпшир, де він закликав прихильників демократів перемогти на виборах 5 листопада.

Байден також підкреслив, що Трамп хоче порушити гарантії конституції США, тому, якщо він переможе кандидата від демократів Камалу Гарріс, "наша демократія буде під загрозою".

Reuters нагадує, що на мітингах Трампа у 2016 році люди часто скандували "замкни її", маючи на увазі конкурентку Хілларі Клінтон. Трамп не відмовлявся від цих фраз. Тепер же, на мітингах на підтримку Гарріс, іноді можна почути скандування "замкніть його", що стосується саме Трампа, його засудження та обвинувачення.

Проте Гарріс заявляє, що буде намагатися перемогти Трампа на виборах, поки Міністерство юстиції США розглядає його справу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua