Байден затвердив безпрецедентний ядерний стратегічний план - ЗМІ.

Пікети проти ядерної стратегії Байдена
Пікети проти ядерної стратегії Байдена

Президент США Джо Байден затвердив секретний ядерний стратегічний план, в якому наголошується на розширенні ядерного потенціалу Китаю. За інформацією The New York Times, ця стратегія передбачає можливість конфліктів США з Росією, Північною Кореєю і Китаєм.

Це перший раз в історії, коли потенційною загрозою визнаються кілька держав одночасно. Документ має підвищену секретність та доступний лише обраним посадовцям Пентагону.

Офіційне оголошення про затвердження стратегії не було зроблено, але двоє високопоставлених чиновників підтвердили зміни. Експерти відзначають, що Росія та Китай розвивають співпрацю і звичайні озброєння, що надають Північна Корея та Іран Росії для війни в Україні, значно змінили стратегію США.

Стратегія США також враховує зростаючу ядерну загрозу від Північної Кореї. Пхеньян подвоїв свій ядерний арсенал за час правління Кім Чен Ина, що робить його серйозним викликом для США, особливо в умовах можливої координації загроз з боку Росії та Китаю.

Нова стратегія Байдена також намагається стримати Росію, Китай і Північну Корею одночасно. Це ставить перед США безпрецедентні виклики в ядерній політиці.

Джерело: РБК-Україна.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua