Білий дім сумнівається у наданні нових пропозицій угоди щодо Гази - ЗМІ.

Білий дім, пропозиції угоди, газ
Білий дім, пропозиції угоди, газ

Адміністрація Белого дому переглядає свою стратегію щодо звільнення заручників та припинення вогню у Газі. Але є сумніви щодо нових пропозицій через жорсткий підхід ХАМАСу та Ізраїлю на переговорах - повідомляє Axios.

Головні помічники президента США Джо Байдена розглядають можливість надати нову пропозицію. Але оскільки ХАМАС та Ізраїль займають жорсткіші позиції, це ставить під сумнів досягнення угоди в найближчій перспективі.

Минулого тижня помічники Байдена оцінили перебіг переговорів і з поступовим зневірою ставляться до шансів на угоду.

Убивство ХАМАСом шести заручників, включаючи громадянина США, і нова вимога групи щодо звільнення 100 палестинських ув'язнених, спричинили негативну реакцію у Білому домі.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху на прес-конференції наголосив на необхідності збереження повного ізраїльського військового контролю уздовж Філадельфійського коридору. Це призвело до розчарування.

Чиновники Белого дому стикаються з складністю дилеми, оскільки їхній думці, лідер ХАМАСу не бажає укладати угоду. І навіть якщо він це зробить, Байден не хоче, щоб його розглядали як нагороджуючого ХАМАС за нові поступки, особливо після вбивства заручників і висування більш екстремальних вимог.

Адміністрація Байдена продовжує працювати з Катаром та Єгиптом над більш докладною пропозицією для угоди. Проте, наразі не було запропоновано формули, яка б врегулювала розбіжності. Головна увага зосереджена на тому, чи зможуть Єгипет та Катар вплинути на Лідера ХАМАСу, щоб пом'якшити його вимоги.

З ізраїльського боку за останні дні суттєвого прогресу не було.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua