Білоруські хакери атакували українські органи місцевого самоврядування: деталі.

Атака білоруських хакерів на органи місцевого самоврядування
Атака білоруських хакерів на органи місцевого самоврядування

Білоруські хакери атакували українські проєктні офіси та органи самоврядування

За інформацією Держспецзв'язку, білоруські хакери вчинили кібератаку на українські проєктні офіси та органи місцевого самоврядування. Команда CERT-UA зафіксувала зростання активності хакерського угруповання UAC-0057 з Білорусі з 12 по 18 липня. Згідно з висновками фахівців, зловмисники використовували програму PicassoLoader та бекдор Cobalt Strike Beacon, поширюючи документи зі шкідливими макросами. Підозрювані документи, виявлені у Держспецзв'язку, містили інформацію про фінансово-економічні показники, оподаткування та реформи в органах місцевого самоврядування. CERT-UA закликає фахівців проєктних офісів та співробітників самоврядування бути обережними та негайно повідомляти про будь-яку підозрілу активність.

Крім того, сайти уряду Словенії та сайт президента країни були скрупульозно атаковані DDoS-атакою, за якими стояла російська хакерська група Cyber Army Russia Reborn.

Нагадаємо, що нещодавно іспанські правоохоронці затримали трьох хакерів, підтримували російське втручання в Україну та ймовірні кібератаки на державні установи Іспанії та країни-члени НАТО.

Відповідно до останніх новин, США ввели санкції проти двох керівників кіберзлочинного угруповання Cyber Army of Russia Reborn (CARR), відомого своїми атаками на критичну інфраструктуру в усьому світі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua