Більша частина звільненої акваторії морів залишається "сірою" зоною - ВМСУ.

Зображення звільненої акваторії морів
Зображення звільненої акваторії морів

Акваторія морів після повернення з росіян залишається незахищеною

Речник ВМС ЗСУ, капітан третього рангу Дмитро Плетенчук повідомив, що частина акваторії морів, яка була звільнена від росіян, все ще залишається незахищеною "сірою" зоною.

Він також зазначив, що корабельна складова відсутня, а російська авіація активно діє над західним та південним узбережжям Криму. На північній та південній частинах Криму спостерігається активність ворожої авіації, а російські підводні човни періодично виходять у Чорне море.

За словами Плетенчука, росіяни не ризикують охороняти свої базування надводними човнами і відмовляються від міжбазових переходів. Вони більше не злітають з Азовського моря через збільшену вогневу активність української армії.

"Останній був під часу виходу з Азовського моря після того, як вони зрозуміли, що це небезпечна територія і вчора ми це вчергове підтвердили, що ця територія знаходиться під нашим вогневим контролем. Тоді вони швидко повернулися на цю базу. З Криму такий вихід був так само після кількох влучних відпрацювань", - підсумував Плетенчук.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua