Біженці штурмують Німеччину: з якої країни прохачів притулку найбільше.

Біженці штурмують Німеччину
Біженці штурмують Німеччину

Зростання кількості біженців, які шукають притулок у Німеччині

Число людей, які звертаються за притулком у Німеччині, зростає. За даними Федерального відомства у справах міграції та біженців (BAMF), минулого року 351 915 осіб звернулися з проханням про надання притулку. Це в 1,5 рази більше, ніж рік тому.

За інформацією BAMF, кількість претендентів зросла на 51,1%. Найбільшу групу складають біженці із Сирії - 104,6 тисячі осіб. За ними йдуть ті, хто прибув з Туреччини (62,6 тисячі), Афганістану (53,5 тисячі), Іраку (12,3 тисячі), Ірану (10,2 тисячі), Грузії (9,3 тисячі) і Росії (9 тисяч). Заяви 261,6 тисячі заявників були розглянуті, і більше половини з них (51,7%) було задоволено.

Українські біженці тимчасово отримують захист у Німеччині

Німеччина прийняла понад 1,17 млн українських біженців наприкінці жовтня минулого року - це більше, ніж будь-яка інша країна ЄС. За словами BAMF, українці не мусять просити притулку в ФРН. Зазвичай, їм надають тимчасовий захист.

Всі українські біженці, які приїхали до Німеччини після початку військових дій, отримують допомогу від Jobcenter. З 1 січня 2024 року уряд ФРН планує підвищити соціальну допомогу українцям на 12%, але дехто може втратити свої виплати. Міністр праці ФРН, Хубертус Хайль, заявив, що тим українцям, які відмовляються від праці, може бути відмовлено в допомозі - принаймні на два місяці.

Для осіб, які отримують соціальне забезпечення, але не працюють, держава покриватиме витрати на проживання та комунальні послуги. Через два місяці служба зайнятості повинна переглянути ситуацію і запропонувати нову допомогу та роботу. У разі відмови можуть бути застосовані санкції.

Відповідний законопроект був підготовлений Міністерством праці під керівництвом Хайля. Він наразі на розгляді урядом і незабаром буде відправлений до Бундестагу. Ймовірно, нові правила наберуть чинності у січні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua