Блінкен висловився про "план перемоги" Зеленського: чи готові США до нових кроків.

Блінкен і Зеленський говорять про план перемоги
Блінкен і Зеленський говорять про план перемоги

Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив незмінну підтримку України адміністрацією президента Джо Байдена у боротьбі з російською агресією. Про це він заявив на прес-конференції у Нью-Йорку 27 вересня 2024 року. Блінкен наголосив, що США значно збільшили фінансову підтримку України і нагадав про пакет допомоги вартістю понад 8 мільярдів доларів, який має забезпечити потреби України до кінця каденції нинішньої адміністрації США.

"Ми зробили важливі кроки, щоб підтримати народ України, який продовжує захищатися від російської агресії, що триває, і продовжує відстоювати свій суверенітет і незалежність, своє право вирішувати своє власне майбутнє", - зазначив Блінкен.

Держсекретар також підкреслив, що адміністрація США докладає всіх зусиль для вивчення "Плану перемоги", який Володимир Зеленський представив президенту Байдену під час їхньої зустрічі. Блінкен зазначив, що США та їхні партнери розглядають усі аспекти плану і готові до "додаткових дій", якщо це буде необхідно для допомоги Україні у досягненні перемоги.

Державний секретар відмітив також підтримку України з боку міжнародної спільноти, засудивши агресивні дії Росії на засіданні Ради Безпеки ООН. Він закликав до тиску на Іран, Північну Корею та Китай з метою припинення постачання зброї Росії для руйнування української інфраструктури.

Блінкен наголосив на необхідності досягнення міцного та справедливого миру, збереження суверенітету та територіальної цілісності України. Він попередив про небезпеку прийняття мирних планів, які не відповідають Статуту ООН, оскільки це може заохотити подальшу агресію Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua