Близький соратник Зеленського має російський паспорт і бізнес у Криму – «Схеми» .

Близький соратник Зеленського має російський паспорт і бізнес у Криму
Близький соратник Зеленського має російський паспорт і бізнес у Криму

Український продюсер Наум Баруля має російське громадянство та влаштовувався на окупований Крим

Український продюсер Наум Баруля, який відомий своєю співпрацею з Володимиром Зеленським, виявився громадянином Росії. Він постійно виїжджав до Криму з російським паспортом, незважаючи на те, що територія перебуває під окупацією, про це повідомила програма «Схеми».

У квітні 2009 року Баруля отримав російське громадянство і досі має дійсний російський паспорт. Він намагається заперечити цей факт і стверджує, що втратив свою власність в Криму, однак виявлено, що він володіє кількома квартирами у Судаку, а також земельною ділянкою та будівлею на окупованому півострові. Ці активи оцінюються в близько 60 млн рублів.

Крім того, Баруля є власником двох активних компаній у Судаку, які зареєстровані за російським законодавством і приносять прибуток окупаційній владі.

До 2014 року Баруля працював у Москві в російському КВК та співпрацював з Олександром Масляковим. Після Революції Гідності він повернувся до Києва та почав співпрацювати зі студією «95-й квартал». Разом вони створили шоу «Ліга Сміху» та пропродюсували кілька українських телевізійних ситкомів. Наразі його дочка, Ірина Борзова, є народним депутатом від «Слуги народу».


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua