Bloomberg назвав європейську країну, в якій буде зернова криза.

Зернова криза в Європі
Зернова криза в Європі

Франція зазнає найгіршого урожаю пшениці за останні 40 років через надмірні дощі. За даними Argus, виробництво може знизитися до 25,2 млн тонн, що на 27% менше за середнє значення за п'ять років. Негативні погодні умови мали вплив на врожайність та якість посівів у багатьох регіонах.

Протягом цього сезону такі погодні умови створили проблеми для зернових культур у всій Європі. Минулого тижня французькі фермери звернулися до уряду з проханням надати фінансову допомогу через катастрофічний врожай.

Цитата:

«Ми повинні повернутися до 1983 року з його 24,5 мільйонами тонн, щоб знайти такий низький врожай у Франції. Вся французька зернова галузь повинна постраждати від наслідків цього історичного падіння виробництва», - сказав директор Argus Media France Готьє Ле Мольгат.

У цьому році загальне виробництво зернових та олійних культур становитиме близько 74 млн тонн, з них 52,4 млн тонн припадатимуть на зернові, а 21,7 млн тонн - на олійні культури. Це на 10% менше, ніж у 2023 році, коли було зібрано 82 млн тонн врожаю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua