Bloomberg: Розмови про поступки України можуть надихнути Путіна.

Путін слухає розмови України
Путін слухає розмови України

Президент РФ Володимир Путін може знайти натхнення у обговоренні можливих поступок з боку України у війні, заявив оглядач Bloomberg Ентоні Хелпін. За його словами, Україна доклала багато зусиль у боротьбі з російською армією, але деякі союзники Києва вбачають потребу в гнучкому підході для завершення конфлікту.

Президент США Джо Байден скасував свій візит до Німеччини через загрозу урагану, тому обговорення можливих поступок з боку України не відбулося. Тепер президенту України Володимиру Зеленському складно заручитися підтримкою свого "плану перемоги", особливо у контексті відступу українських військ.

Деякі європейські союзники також починають втомлюватися від підтримки України в війні, яка не має ознак завершення. Про можливі поступки з боку України говорять без конкретики, але можливими варіантами є надання гарантій безпеки та визнання Росії на окупованих територіях.

Президент РФ Володимир Путін не виявляє зацікавленості у переговорах. Розмови про поступки можуть лише уболівати Кремль, впевнений Хелпін.

Попри ігри та обговорення, головне питання для союзників України - чи продовжують вони дозволяти Путіну отримувати вигоду від військової агресії та яка буде ціна цього для них.

Нагадаємо, Україна планує мирний саміт з Росією до кінця року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua