Bloomberg: Союзники України затримують поставки систем ППО.

Союзники України виявили системи ППО
Союзники України виявили системи ППО

Декілька країн-членів НАТО не виконують своїх зобов'язань щодо поставок систем протиповітряної оборони та іншого військового обладнання для захисту від російської агресії. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, ознайомлені з ситуацією.

Деякі країни-члени НАТО ще не виконали свої зобов'язання, які вони підтвердили на саміті у Вашингтоні минулого місяця. Зокрема, це стосується обіцянок надіслати щонайменше п'ять додаткових довготомних систем.

Президент України Володимир Зеленський закликав союзників надати термінову допомогу, оскільки українські сили здійснили неочікуваний наступ на територію Росії цього місяця. Зеленський наголосив, що поставки потрібно прискорити, звертаючись до США, Великої Британії та Франції.

На липневому саміті НАТО США, Німеччина та Румунія обіцяли надіслати по одній системі "Патріот", а четверта має бути створена з компонентів кількох країн. Італія зобов'язалася надати зенітно-ракетний комплекс SAMP-T.

За даними джерел, багато обіцянок НАТО можуть не бути виконані до осені, коли очікується, що Росія збільшить обстріли критичної інфраструктури України.

Зеленський також настоює на тому, щоб США та деякі європейські союзники зняли обмеження на використання довготомної зброї, посилаючись на те, що військовий наступ України в Курській області Росії показав безперспективність кремлівських загроз щодо відплати.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua