Bloomberg: США та НАТО готують відповідь на військову співпрацю РФ та КНДР проти України.

Брейнстормінг з НАТО і США
Брейнстормінг з НАТО і США

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив про "дуже, дуже серйозну" ситуацію, пов'язану з можливістю відправки військових з Північної Кореї в Україну. За даними Білого дому, Росія готує близько 3000 військовослужбовців з КНДР.

За даними південнокорейської розвідки, які були передані союзникам та про які повідомило видання Bloomberg, перша група з 1500 бійців елітного спецназу вже проходить навчання на Далекому Сході Росії. Це частина запланованого контингенту, який може нараховувати до 10 000 північнокорейських солдатів.

Південна Корея представить розвідувальні дані на засіданні Північноатлантичної ради НАТО в понеділок. За інформацією джерел, що ознайомлені з ситуацією, серед можливих відповідей Альянсу розглядається посилення підтримки України та розширення партнерства в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Експерти припускають, що відправка тисяч північнокорейських бойових підрозділів в Україну може змусити Південну Корею надати більш пряму підтримку Києву, включаючи летальну зброю, чого Сеул уникав до цього часу.

Президент Зеленський заявив, що КНДР направить військових в Україну вже за кілька днів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua