Bloomberg: Зеленський запропонував провести саміт в Індії щодо завершення війни з Росією.

Зеленський пропонує саміт в Індії
Зеленський пропонує саміт в Індії

Президент України Володимир Зеленський запропонував провести саміт в Індії, який спрямований на припинення війни з Росією. Ця пропозиція була висунута під час візиту прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді в Україну минулого тижня.

Зеленський планує провести другу зустріч лідерів до президентських виборів у США у листопаді. Це буде продовженням саміту, який відбувся в червні з метою забезпечити підтримку країн Глобального Півдня у війні з Росією.

В проведенні зустрічі в Індії було б побачено прогрес у Києві, оскільки Індія обережно ставиться до ініціативи через відсутність Росії. Нарендра Моді ще не погодився на проведення такої зустрічі, але підтримав суверенітет України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Прем'єр-міністр Індії показав готовність зіграти "конструктивну роль" у мирному процесі. Проте офіційний представник Міністерства закордонних справ Індії заявив, що ще рано говорити про конкретні деталі і шляхи на цьому етапі.

У зв'язку з продовженням військових дій на Донеччині та в Курській області Росії, дипломатичні зусилля набули ще більшої важливості. Але вирішення конфлікту за допомогою дипломатії залишається складною задачею, оскільки обидві сторони продовжують наступати.

Президентський речник Сергій Никифоров повідомив, що Україна розглядає можливість проведення саміту в країні Глобального Півдня, зокрема в Індії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua