Бої у Курській області: місцева влада заявляє про евакуацію населення.

Бої в Курській області, евакуація населення
Бої в Курській області, евакуація населення

Евакуація з обстрілюваних територій Курської області

Більше 200 осіб було евакуйовано з територій Курської області, які постійно обстрілюють. Ще кілька тисяч мешканців від'їхали з цих областей на своїх власних автомобілях. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Олексій Смирнов. Також до Курської області виїхали медики з Москви та Петербурга, а федеральний центр надає додаткову фінансову та матеріальну допомогу області.

Українська сторона поки що не висловила свою позицію, але російські ЗМІ повідомляють про швидке продвиження Збройних сил України в Курській області. Інформація про те, що українські військові зайняли населені пункти у Суджанському районі, також поширюється. Місцеві жителі стверджують, що в населених пунктах Курської області відсутній зв'язок. Губернатор закликає мешканців зберігати спокій, але самі жителі благають про евакуацію.

Пропагандисти визнають, що ситуація в Курській області дуже напружена, українські сили активно наступають і проводять військову операцію на території Росії. Міністерство оборони Росії також визнає, що тривають бої з підрозділами Збройних сил України у Курській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua