Бойовик, який воював проти України, отримав довічне ув'язнення.

Ув'язнення для бойовика, що воював проти України
Ув'язнення для бойовика, що воював проти України

Один із бійців, який брав участь у війні на сході України проти Сил оборони, отримав довічне позбавлення волі за матеріалами СБУ. Про це повідомило Управління СБУ в Черкаській області на своїй сторінці у Facebook.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного строку засуджено ще одного зрадника, який брав участь у бойових діях на Донеччині проти Сил оборони. Судовий процес відбувався в його відсутності. За вчинені злочини йому було призначено довічне позбавлення волі з конфіскацією всього його майна

Згідно з інформацією з матеріалів справи, засуджений походить з міста Єнакієве, яке зараз контролюється російськими військами в Донецькій області. Він добровільно приєднався до підрозділу "військової комендатури" так званої ДНР після початку вторгнення Російської Федерації.

Протягом війни злочинець надавав підтримку окупантам у проведенні підривної діяльності проти України, зокрема в Горлівці. Він був відповідальний за контроль військової дисципліни в окупаційних підрозділах, співпрацював з Міністерством надзвичайних ситуацій РФ щодо цивільної оборони і забезпечував дотримання паспортного режиму та громадського порядку.

Згідно зі зібраними доказами, суд визнав фігуранта винним у скоєнні державної зради під час воєнного стану, згідно з Кримінальним кодексом України.

Зрадник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

До проведення судового розслідування, співробітники СБУ в Черкаській області провели досудове розслідування за дорученням обласної прокуратури.

Нещодавно Служба безпеки України також затримала агента ФСБ в Києві, який планував вступити до школи Армії дронів, щоб здійснювати змову проти українських військових. Також, контррозвідка Служби безпеки затримала агентку ФСБ, яка намагалася шпигувати за співробітниками СБУ та коригувала ракетні удари по підприємствах Запорізької області, що задіяні в оборонно-промисловому комплексі. У Хмельницькій області був також затриманий спортивний тренер, який займався розвідуванням розташування та руху Сил оборони. Йому було призначено 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua