Болгарія виділила додаткові кошти для українських школярів.

Болгарія додала кошти українським школярам
Болгарія додала кошти українським школярам

Уряд Болгарії затвердив виділення коштів на безкоштовний транспорт до школи для учнів з України, які знаходяться у Болгарії на тимчасовому захисті. Про це повідомляє The Sofia Globe.

За рішенням тимчасового уряду Болгарії, на транспортування учнів зарезервована сума в 297 674 лев (близько 151 тис. євро).

Ці кошти будуть використовуватись на транспортування учнів з їхніх місць розміщення до навчальних закладів в наступному навчальному році.

Більшість дітей навчаються в школах областей Бургас та Варна. Ті діти, які не можуть навчатися в школах своїх районів, змушені відвідувати навчальні заклади у віддалених місцях. Уряд Болгарії розробив план транспорту, щоб забезпечити діткам доступ до освіти.

Фінансування цієї ініціативи буде забезпечуватись з бюджету Міністерства освіти і науки Болгарії, а також з бюджетів п'яти муніципалітетів: Несебира, Поморіє, Варни, Аксаково і Балчика.

Нагадаємо, що тимчасовий уряд Болгарії зберігає гуманітарну допомогу для українських біженців, запроваджену у 2022 році, до 31 грудня 2024 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua