Борель різко висловився про претензії США про допомогу Україні та удари по Росії.

Борель розчаровано висловився про претензії США
Борель розчаровано висловився про претензії США

Європейський Союз надає значну підтримку Україні, а заяви про його недостатню участь у допомозі є неправдивими. Таку думку висловив Жозеп Боррель, високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки. Він зазначив, що Євросоюз вже витратив понад 130 мільярдів євро на військову, економічну, фінансову та гуманітарну допомогу Україні. Хоча сума військової допомоги ЄС менша за американську, вона все ж складає 45 мільярдів євро. Боррель також наголосив про політичну підтримку ЄС, зокрема статус країни-кандидата для України та перспективи вступу в ЄС.

Боррель відзначив асиметричність війни між Росією і Україною та різницю у їхніх військових витратах. Він висловив впевненість, що завдяки інноваціям та рішучості українців, Україна має змогу протистояти Росії. Боррель також підтримав використання Україною зброї для ударів по легітимним цілям на території Росії.

Заклик продовжувати та посилювати підтримку України було зроблено Боррелем, який зазначив, що необхідно встановити військовий баланс з Росією. Він вбачає, що Путін не згодиться на переговори, якщо не буде впевнений у своїй перемозі. Підтримку Україні висловив також президент США Джо Байден.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua