Бразилія розблокувала роботу соцмережі Х.

Логотип соцмережі Х Бразилія
Логотип соцмережі Х Бразилія

Верховний суд Бразилії відмінив заборону на роботу платформи X

Верховний суд Бразилії скасував рішення про заборону на роботу платформи X після виконання всіх вимог. Інформацію про це передає BBC.

У своєму рішенні суддя Александр де Мораєс зазначив, що заборона на роботу X втратила чинність після сплати компанією штрафів та блокування облікових записів, які поширювали дезінформацію.

Загалом платформа Х заплатила штрафи на суму 28 мільйонів реалів (5,1 мільйона доларів). Крім того, компанія призначила свого представника в Бразилії.

За рішенням суду, агентство з телекомунікаційних послуг Бразилії Anatel отримало вказівку забезпечити відновлення обслуговування понад 20 мільйонів користувачів у країні протягом 24 годин. 

Треба згадати, що наприкінці серпня суддя де Мораєс прийняв рішення про блокування доступу до платформи Х після того, як компанія відмовилася заблокувати деякі акаунти, які, на думку влади, поширювали дезінформацію про президентські вибори в Бразилії 2022 року.

20 вересня верховний суд Бразилії вирішив, що соцмережа Х та провайдер супутникового інтернету Starlink американського бізнесмена Ілона Маска повинні сплатити штраф майже мільйон доларів за один день роботи в країні після повного блокування, повідомляє BBC.

Бразилія є одним з найбільших ринків для соцмережі Х у світі і найбільшим ринком в Латинській Америці.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua