Британія в ОБСЄ: передача Іраном балістичних ракет Росії несе пряму загрозу безпеці Європи.

Передача Іраном балістичних ракет Росії
Передача Іраном балістичних ракет Росії

Великобританія засуджує передачу Росією іранських балістичних ракет, що загрожує не лише Україні, але й безпеці Європи взагалі.

Про це повідомив Ніл Голланд, представник Великої Британії при ОБСЄ, на засіданні організації у Відні.

"Минулого тижня Росія провела засідання Ради Безпеки ООН, яке було одним з найбільш лицемірних. В ньому Росія критикують підтримку України з боку західних країн. Таке цинічне використання Радбезу Росією відображає подвійні стандарти та дезінформацію, що є характерними для зловмисних дій Росії на нашому континенті та за його межами. Водночас, за кілька днів до засідання, стало відомо, що Росія отримала іранські балістичні ракети", - заявив він.

Посол Великобританії наголосив, що передача російських ракет Іраном є прямою загрозою для безпеки Європи, так само як і отримання Росією ракет від КНДР з порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

"Між цими двома ситуаціями є критична різниця, яку Росія не визнає. У першому випадку зброя надається суверенній державі, Україні, для захисту відповідно до міжнародного права. У другому випадку - зброя йде до Росії, яка веде агресивну війну проти свого сусіда, порушуючи статут ООН і Гельсінський заключний акт. Крім того, ця зброя використовується для заподіяння страждань цивільному населенню України", - підкреслив Голланд.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua