Британія висилатиме біженців до іншої країни. Парламент ухвалив суперечливе рішення.

Британія висилає біженців до іншої країни
Британія висилає біженців до іншої країни

Законопроєкт про висилку біженців в Руанду був підтверджений у Палаті громад Великої Британії з 313 голосами "за" і 269 голосами "проти". Це означає, що законодавство Великої Британії тепер визнає Руанду безпечною країною для висилки біженців. Це означає, що рейси до Руанди будуть скасовуватися з юридичних причин.

Міністр внутрішніх справ Великої Британії уклав нову угоду з Руандою, яка передбачає відправлення нелегальних іммігрантів до цієї африканської країни. Ця угода переглядає деталі партнерства у сфері міграції та економічного розвитку і гарантує, що Руанда не висилатиме мігрантів до їх рідних країн.

У листопаді Верховний суд Британії визнав попередній план уряду щодо висилки нелегальних мігрантів до Руанди незаконним. Судді заявили, що Руанда не є безпечною країною для біженців, тому така висилка є неможливою та неправомірною.

Міністр міграції Великої Британії Роберт Дженрік пішов у відставку через свою незгоду з міграційною політикою уряду та ініціативою прем'єра щодо переселення мігрантів до Руанди.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua