Британська розвідка оцінила дії РФ у відповідь на операцію ЗСУ на Курщині.

Курщина: оцінка дій РФ
Курщина: оцінка дій РФ

Розглянуті дії Росії у відповідь на операцію ЗСУ на Курщині

Фахівці зі служби розвідки Великої Британії проаналізували ситуацію в українсько-російській війні. За повідомленням соціальної мережі X Міністерства оборони Великої Британії, огляд був опублікований 30 серпня.

Українські Збройні Сили продовжують наступ у Курській області, і російське командування намагається захистити цю територію. Один з нарощених загонів - "БАРС-Курськ" - складається з добровольців, але їхній внесок не є суттєвим для російської армії протягом місяця.

Також у Курську оголосили про набір найманців у так званий "БАРС-Курськ" для забезпечення порядку в регіоні. Однак служба в них термінова - шість місяців.

За словами експертів, ідея створити бойові підрозділи активного резерву в Росії з'явилася у 2021 році. Але після початку вторгнення в Україну цей план змінився, і зараз ці підрозділи складаються переважно з легкої піхоти.

Велика Британія вважає, що прийняття рішення про набір до "БАРС-Курська" є реакцією на дії Збройних Сил України в Курській області. Але вони вважають, що цей набір не матиме значного впливу на російську армію, оскільки для Росії пріоритетом залишається інша територія.

Крім того, експерти зазначають, що вислови представників російської влади про бажання переговорів не узгоджуються з іншими заявами, що свідчать про високий рівень агресії з боку диктатора Кремля Володимира Путіна щодо України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua