Британська розвідка проаналізувала удар ЗСУ по найбільшій нафтобазі у Криму.

Масштаби удару ЗСУ по нафтобазі
Масштаби удару ЗСУ по нафтобазі

Україна атакувала морський нафтовий термінал в Криму

Сьогодні, 7 жовтня 2024 року, Україна здійснила напад на Феодосійський морський нафтовий термінал в Криму. Цей об'єкт є найбільшим такого типу на окупованому півострові. За інформацією Міністерства оборони, це не перший раз, коли українські сили атакують термінал.

«Українські атаки поступово підривають російський військовий потенціал в Криму», - зазначили в британській розвідці.

Британське Міністерство оборони повідомило, що в атаках, здійснених у 2024 році, були пошкоджені також системи протиповітряної оборони, аеродроми, командні центри, військово-морські об'єкти, логістичні об'єкти та переправа через Керченську протоку.

Атака безпілотниками на кримський півострів сталася 7 жовтня. В результаті вибухла масштабна пожежа на нафтовій базі в Феодосії. За підтвердженнями ЗСУ, українські війська успішно ударили морський нафтовий термінал противника.

Феодосійський морський нафтовий термінал знаходиться на східній частині Феодосії і є найбільшим багатофункціональним об'єктом такого роду в Криму. Обсяг його резервуарів становить 250 тисяч кубічних метрів. Крім того, на півострові діє ще один подібний термінал в Севастополі.

Варто зазначити, що на нафтовій базі в Феодосії було розташовано російський комплекс "Панцир-С1". Супутникові знімки підтверджують його присутність на нафтотерміналі.

Росія також розшукує громадян Грузії та України, яким вона звинувачує у причетності до вибуху на Кримському мосту в жовтні 2022 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua