Британські вчені розшифрували найдавнішу карту світу: що вона демонструє.

Найдавніша карта світу з давніми народами
Найдавніша карта світу з давніми народами

Британські вчені дешифрували вавилонську табличку Imago Mundi з мапою світу

Вчені з Великобританії зробили велике досягнення, розшифрувавши вавилонську клинописну табличку, відому як Imago Mundi, яка містить карту світу. Табличка складається з круглої частини карти, з'єднаної з уривками тексту, що описують процес створення світу. Найбільш вражаючим елементом артефакту є зображення Месопотамії, яка вважалася світом в той час, коли була створена табличка.

Карта, зображена на вавилонській табличці, має круглу форму і текст, написаний за допомогою клинопису - стародавньої системи письма, яка використовувала клиноподібні символи. У тексті описується процес раннього створення світу.

Месопотамія як центр світу

В центрі нижньої частини карти розташована Месопотамія. Два кола, які оточують центральну частину, є найцікавішими елементами карти. Дослідники підтвердили, що коло, яке оточує Месопотамію на табличці, символізує віру вавилонян у те, що цей регіон є центром світу, хоча вони розуміли, що Месопотамія є лише частиною більшої суші.

Карта також містить написи, які зазначають назви міст або племен, що проживали в цьому регіоні. Серед згаданих міст і племен є Ассирія, Дер та Урарту.

Рідкісні артефакти знайдено в Туреччині

У тексті згадується блок "Читайте також:", який потрібно видалити.

На цікаву знахідку натрапили археологи в Туреччині, здійснюючи розкопки на кургані Арслантепе. Вони знайшли дві дуже рідкісні печатки з зображеннями тварин, вік яких оцінюється приблизно у 7 тисяч років.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua