Бронь від мобілізації: в Україні розпочнеться масштабна перевірка відстрочок.

Мотоцикліст-мобілізовані з прапорами України
Мотоцикліст-мобілізовані з прапорами України

Україна планує провести аудит заброньованих від мобілізації громадян

Уряд України має намір здійснити аудит процесу забронювання від мобілізації громадян через можливі зловживання. Незважаючи на це, заявлено, що процес бронювання не буде припинено під час проведення аудиту.

Причиною проведення аудиту стало значне зростання числа заброньованих - від 540 тисяч до понад мільйона за короткий період. Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк підтвердив, що процес бронювання не буде зупинено, але підприємства будуть докладніше перевірятися на відповідність критеріям та обґрунтованість виданих відстрочок.

Представник Ради Федір Вениславський зазначив, що є підозри про підозрілі випадки, коли бронь оформлялася майже одразу після отримання повістки. Він також відмітив, що добросовісним підприємствам не потрібно хвилюватися, а зловживання будуть розслідуватися правоохоронними органами.

У жовтні набули чинності нові правила електронного бронювання через систему "Дія". Зараз для отримання броні необхідно мати дані про працівника в реєстрі "Оберіг" та відповідати критеріям критичної важливості для економіки або оборони країни.

Нагадаємо, 9 жовтня 2024 року Кабінет Міністрів України частково призупинив дію критеріїв бронювання військовозобов'язаних до 15 листопада 2024 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua