Бронювання від мобілізації по-новому: як підприємства можуть втратити статус критичних.

Мобілізація та її вплив на підприємства
Мобілізація та її вплив на підприємства

Уряд України затвердив нові правила перевірки підприємств, що мають статус критично важливих для економіки. Таке рішення було прийнято Кабінетом міністрів 22 жовтня 2024 року.

Згідно зі змінами, уряд надав органам, які надають статус критично важливим підприємствам, право перевіряти їх працездатність і відповідність вимогам на протязі всієї діяльності.

Кабмин Шмыгаля

В результаті перевірки підприємств може бути скасований їх статус критично важливих, якщо вони не відповідають встановленим критеріям, або підтверджено статус, якщо вони відповідають всім вимогам.

Орган, що провів перевірку, має надіслати копію рішення Мінекономіки, Міноборони, СБУ, Служби зовнішньої розвідки та Мінцифри протягом одного дня.

Варто зазначити, що з 20 жовтня тимчасово скасовано можливість бронювання від мобілізації на порталі "Дія". Це пов'язано з аудитом заброньованих військовозобов'язаних, що триватиме до 15 листопада. Таке рішення було прийняте після різкого збільшення кількості заброньованих осіб, яке було оголошено першим заступником міністра оборони Іваном Гаврилюком 10 жовтня.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua