Буданов сказав, коли Путін "захоче" закінчити війну.

Образ Буданова і Путіна під час війни
Образ Буданова і Путіна під час війни

Російська Федерація має намір закінчити війну в Україні до кінця 2025-2026 року, сподіваючись на свою перемогу.

Таку заяву зробив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві.

За словами керівника ГУР, за російськими даними, літо 2025 року буде критичним періодом для Росії. Він зауважив, що Росія усвідомлює погіршення своєї економічної ситуації, яке вже відчутне, але шпигун зазначив, що негативний вплив досягне свого піку саме влітку 2025 року.

Війна Росії проти України. ЗСУ

"З цього моменту у них почнуться серйозні проблеми в економіці, і виникне потреба у мобілізації, що може підірвати соціально-політичну ситуацію в країні", - зазначив він.

Крім цього, російська влада стикається з дилемою: оголошувати нову мобілізацію або знижувати інтенсивність бойових дій, що може стати вирішальним для їхньої військової кампанії. Буданов заявив, що в Росії вже спостерігається втома від війни, незважаючи на те, що частина населення радіє захопленню понад 30% території України та високим зарплатам в армії.

Російські окупанти / Джерело фото: УНІАН

Цікаво, що зусилля України щодо переміщення бойових дій на територію Росії, включаючи вибухи у Москві, значно вплинули на свідомість росіян.

"Це розбило міф про непереможність Росії", - заявив він.

Крім того, раніше проведене дослідження показало, що близько 40% громадян РФ вважають події в Курській області найважливішими протягом останніх тижнів.

Буданов також повідомив, що згідно з російськими документами, якщо Росія не здобуде перемогу до кінця 2025 року, вона ризикує випасти з числа світових супердержав, залишивши на цій позиції лише США та Китай.

"Для них це ключовий період. Тому вони зроблять все можливе, щоб за їхньою думкою перемогти. Інакше вони вилетять з усіх світових процесів. Все, на що вони можуть розраховувати - це регіональне лідерство, а це їх не задовольняє", - узагальнив керівник ГУР.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підкреслив про "примирення" з Росією і втрачені шанси альянсу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua