Бюджет громади 2025: затверджено принципи та пріоритети, за якими він буде формуватись.

Бюджет громади 2025: затверджено принципи та пріоритети
Бюджет громади 2025: затверджено принципи та пріоритети

10 жовтня, виконавчий комітет Вінницької міської ради погодив проєкт рішення «Про ключові принципи та пріоритети формування бюджету міської територіальної громади на 2025 рік».

Згідно з цим рішенням, основні напрями спрямування грошових ресурсів залишаються тими ж - «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Також значна увага буде приділятися забезпеченню відкритості та прозорості бюджетного процесу, залученню громадян, збалансованості та реалістичності.

Бюджет громади 2025: затверджено принципи та пріоритети, за якими він буде формуватись

В основі фінансової політики Вінницької громади на 2025 рік лежать принципи та пріоритети, вже використані при формуванні бюджету на поточний рік. Вони довели свою ефективність і залишаються актуальними. Основна мета - робота на Перемогу в умовах воєнного стану.

Також враховуватиметься стале розвиток громади, вирішення соціально-економічних проблем, прозорості бюджетного процесу, зміцнення фінансової спроможності, дотримання фінансової дисципліни та ефективне використання ресурсів. Особлива увага буде приділятися пріоритетним напрямкам, визначеним стратегічними та програмними документами.

Прозорість бюджету

Забезпечення прозорості бюджетного процесу, публічності використання коштів та інформування громадськості про складання, затвердження та виконання бюджету міської територіальної громади.

Залучення громадян до бюджетного процесу

Створення системного діалогу між представниками ради та громадою, публічна інформація про бюджетний процес, участь громади в формуванні бюджету, а також розподіл коштів.

Збалансованість та реалістичність

Формування збалансованого та реалістичного бюджету, відповідного стратегічним документам та потребам громади в умовах воєнного стану.

Безпека та оборона

Забезпечення підтримки сил безпеки та оборони, правового режиму воєнного стану, цивільного захисту та безпеки мешканців громади.

Переважна частина грошей буде спрямована на фінансову допомогу силам безпеки та оборони, будівництво протирадіаційних укриттів, забезпечення громадської безпеки та запобігання надзвичайним ситуаціям.

Стійкість

Зміцнення економічної самостійності громади та подолання негативних явищ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua