Бум ШІ спровокував відродження газової енергетики США – ЗМІ.

Зображення газової енергетики в США
Зображення газової енергетики в США

Енергетичні компанії в США планують будувати нові електростанції на природному газі

Американські енергетичні компанії активно реагують на зростання попиту від центрів обробки даних штучного інтелекту, виробничих підприємств і електромобілів, які споживають значну кількість електроенергії. Це стає можливим завдяки газу, який перетворився на основне джерело електрики в США. Раніше учені передбачали зменшення попиту на газ.

"Кілька років тому було очікування, що сонячна та вітрова енергія зможуть задовольнити наші додаткові потреби в генерації", - заявив Джед Дорсгаймер, керівник енергетичного та екологічного сектору інвестиційного банку William Blair.

Прогнози показують, що до 60% нових електростанцій будуть працювати на газу. За шість місяців компанії вже оголосили про будівництво більшої кількості нових газових електростанцій, ніж за весь минулий рік. Відтак, до 2032 року планується запустити понад 200 газових установок, які забезпечать додаткові 86 гігават електроенергії. З урахуванням зростання споживання електроенергії центрами обробки даних, їх споживання може збільшитись у 10 разів до 2030 року.

Крім будівництва нових станцій, деякі компанії будуть закривати старі газові електростанції повільніше, ніж планувалося.

Джерело: Економічна правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua